VISSZAJELZÉSEKTÉRKÉP
Helyrajzi szám:
Közterület neve:
Közterület jellege:
Házszám:


|  Hírek  |  Jól sikerült a ruhabörze
Nyomtatható verzió
Jól sikerült a Ruhabörze
idén még bőségesebb volt a választék

Sokan várták a szórólapon, plakátokon és a közösségi médiában is beharangozott rendezvényt, ami tavaly is nagy érdeklődésre tartott számot. A környező településeken is akad néha ilyen jellegű segítség a rászorulóknak, de - mint mondták - ekkorára azért nem nagyon volt példa. Gert Warstattot, az akció kezdeményezőjét is motiválta a tavalyi siker, idén talán még az előző évinél is több adományt gyűjtött össze. Nem csak ruhanemű volt a dobozokban, sok gyermekjáték, lábbeli, de még műszaki cikk is érkezett - a kirakodás egy fél délutánt és egy egész délelőttöt vett igénybe. Dugig megtelt a művelődési ház nagyterme, minden asztalra, padra, de még néhány tornaszőnyegre is szükség volt ahhoz, hogy mindennek legyen helye.

A szombati nyitás kicsit hamarabb eljött a tervezettnél, Warstatt úr nem akarta megvárakoztatni a sokkal korábban érkező népes társaságot, ezért beengedte öket, hadd válogassák a számukra szükséges dolgokat. A mértékletesség és józan ész sajnos nem volt mindig és mindenkire jellemző; az "egy embernek két bunda" felállás (ne feledjük az akció karitatív jellegét!) talán már több, mint szükséges mennyiség. Ettől függetlenül zavartalanul zajlott le a válogatás. Remélhetőleg mindenki talált a maga vagy családtagjai számára hasznos darabokat, amelyre üzletben talán nem is futná...

A 19 órai zárást most sem kellett kivárni. Szinte minden "elkelt". Alig néhány doboz ruha maradt. A bébiruhákból történt egy kis előválogatás is, azokat a Gyermekjóléti Szolgálat szakemberei közvetlenül a rászorulókhoz juttatják el. Olyan anyuka is jött idén, aki három zsáknyi kinőtt ruhát hozott; nála már csak foglalják a helyet, hátha valakinek megtetszik valamelyik!

kép és szöveg: Csala I.

 

Gert Warstatt és segítői az akció közepén -


Létrehozás dátuma: 2014. november 11.
Utolsó módosítás dátuma: 2014. november 11.