VISSZAJELZÉSEKTÉRKÉP
Helyrajzi szám:
Közterület neve:
Közterület jellege:
Házszám:


|  Kiemelt hírek  |  Bortér épül
Nyomtatható verzió
Bortér épül a Polgármesteri Hivatal mellett
SAJTÓKÖZLEMÉNY

Az „Innoratio Kutatóműhely” Csongrád Megyei Gazdaság- és Társadalomfejlesztő Közhasznú Egyesület a Homokhátság Vidékfejlesztési Egyesület Leader pályázati kiírásán 15.500.391Ft vissza nem térítendő támogatásban részesült. A pályázat címe: „Bortér” borturisztikai és közösségi tér kialakítása.

A pályázat során Pusztamérges központjában bortér kialakítására kerül sor a település központjában, melynek során térkövet kap a tér (461m2-en térkő kialakítása valósul meg 70,26 m2 hasznos alapterületű vályogépület bontásával), tűzrakóhely és egy főzőhely tapasztott kemencével is felépítésre kerül, továbbá a rendezvények lebonyolítása érdekében beszerzésre kerül egy mobil rendezvénysátor asztalokkal, padokkal ,kültéri gázmelegítővel, hangosítással, étkészletekkel. A sátor alapterülete 8x10 méter, befogadókapacitása 100 fő.

A település a dél-alföldi borászat egyik központja, a fejlesztés erre az adottságra épít. A kialakításra kerülő Bortér helyszínt és infrastruktúrát kínál a helyi/hagyományos termékekre - különösen a borra - épülő rendezvények lebonyolításához, programlehetőséget biztosítva a látogatók és a helyiek számára.

A fejlesztés keretében a számos díjjal jutalmazott virágos település egy új rendezvényhelyszínnel bővül, amely bővíti a település (bor)turisztikai szolgáltatáskínálatát. Egy olyan rendezvénytér (Bortér) alakul ki a kapcsolódó szolgáltatásokkal, ahol négy évszakos programok szervezhetők a térség adottságaira építve, bemutatva hagyományos értékeit a látogatók számára kiegészítve ezzel a település turisztikai vonzerőit, attrakcióit. A helyszínen a borturisztikai és borászati programok mellett egyéb gasztronómiai események (helyi termék fesztiválok), valamint ifjúsági rendezvények is megrendezhetők, így célcsoportját a családok, baráti társaságok mellett másodlagosan az ifjúsági korosztály is jelenti. Emellett a helyi lakosok számára is lehetőséget kínál a helyi közösség erősítésére.


Létrehozás dátuma: 2014. november 11.
Utolsó módosítás dátuma: 2014. november 11.