VISSZAJELZÉSEKTÉRKÉP
Helyrajzi szám:
Közterület neve:
Közterület jellege:
Házszám:


|  Kiemelt hírek  |  Bálint Gazda előadása
Nyomtatható verzió
Három dologra kell odafigyelni
az ország "Bálint Gazdája" tartott előadást a Művelődési Házban

A Nemzeti Kulturális Alapprogram sikeres pályázatának köszönhetően a Somogyi Károly Könyvtár közreműködésével megvalósuló programra sokan kíváncsiak voltak.

Leginkább Bálint Györgyre, aki 96 évét meghazudtoló módon, energikusan, vidáman érkezett. Egyenesen a határból; mert hát milyen gazda az, aki nem néz szét a földeken? Látogatást tett a könyvtárban is, ahol először a szakkönyveket kereste.

Jó volt hallani azokat az egyszerű, de mégis betartandó szabályokat, amelyeket manapság nagyon sokszor figyelmen kívül hagynak vagy túlbonyolítanak a szakemberek.

Bálint Gazda azzal kezdte: előadását három szempont köré szervezte: hangosan beszélni, hogy jól hallják, kiállni a hallgatóság elé (ettől balesete miatt eltekintett, de középre ült), hogy jól lássák és hogy hamarabb befejezze, mint ahogy megunnák hallgatni. Unalomról szó sem volt, se termésátlagokról! Hozam fokozásról is csak annyi, amennyi a növényektől a megfelelő gondozásnak köszönhetően elvárható. Nyitott szemmel járva a világban még sehol nem látta, hogy ez ne vezetett volna eredményre. Elégedetten szól arról, amit a pusztamérgesi határban látott.

Csala István

 


Létrehozás dátuma: 2014. november 11.
Utolsó módosítás dátuma: 2014. november 11.