VISSZAJELZÉSEKTÉRKÉP
Helyrajzi szám:
Közterület neve:
Közterület jellege:
Házszám:


|  Hírek  |  Új csapatok is érkeznek az új bajnokságba
Nyomtatható verzió
Új csapatok is érkeznek az új bajnokságba
folytatás a megyenégyben?

Jelen állás szerint a megyeháromból a 9-13. helyezettek búcsúznak. A következő, 2014/2015. évi szezontól kezdve IV. osztály is lesz a Csongrád megyei labdarúgásban. A bővítésre azért volt szükség, mert három év alatt az akkori, három csoportban játszó 48 csapatról közel nyolcvanra nőtt a felnőtt együttesek száma.

A tervezett lebonyolítás szerint a 2014–2015-ös szezonban a megyei I. osztályban és a "megyekettőben" 16 csapat verseng majd, a kétcsoportos megyei III. osztályban pedig 32 együttes lesz. Az új, megyenégyben körülbelül 25 gárda küzd – a költségcsökkentés miatt – szintén két csoportban. Korábban a délmagyar.hu internetes portálnak Nógrádi Tibor, az MLSZ területi igazgatója úgy nyilatkozott, hogy az utóbbi években folyamatosan dolgoztak azért, hogy ez a struktúra kialakuljon. A közeljövőben ehhez hasonló nagy változtatások már nem várhatók – árulta el a szakember.

Hogy kik alkotják majd az első megyenégyes szezon mezőnyét, az még kérdéses. Jelen állás szerint a megyeháromból a 9–13. helyezettek búcsúznak, igaz, a kilencedik-nek és a tizediknek - így a Pusztamérges FC-nek is - van esélye benn maradni, ha a felsőbb osztályokban változások lesznek. Ezenfelül új csapatok is érkeznek: a Nagylak és az Ásotthalom II. már jelezte részvételi szándékát. Emellett egy újabb makói együttes és a szegedi egyetem diákjaiból összeálló csapat is fontolgatja, hogy benevez a bajnokságba.. Nógrádi Tibor szeretne még bevonni néhány olyan települést vagy városrészt is, ahol jelenleg nincs, korábban viszont volt futball: ilyen például Eperjes és Szikáncs.

A jövő évi megyenégyből az első két helyezett csapat harcolja ki a feljutást. A jelenlegi helyzet szerint a megye III. Homokháti csoportból ősztől a megye IV.-ben a következő csapatok folytathatják tovább, már amennyiben neveznek: Domaszék, Öttömös, Szatymaz.

A Pusztamérges FC - akárhogy alakul is - ősztől biztosan ott lesz valamelyik bajnokságban. A csapat erősíteni készül, fiatal játékosokkal szeretne pályára lépni. Az általános iskolai foci eredmények biztatóak, reményeik szerint lesz utánpótlás a helyi fociban is. A játékfeltételek terén az öltöző átadásával is sokat javult a helyzet, nem alaptalan tehát a bizakodás.
Hajrá Mérges!

Csala István


Létrehozás dátuma: 2014. július 11.
Utolsó módosítás dátuma: 2014. július 11.