VISSZAJELZÉSEKTÉRKÉP
Helyrajzi szám:
Közterület neve:
Közterület jellege:
Házszám:


|  Főmenü  |  CIVIL SZERVEZETEK  |  Pusztamérgesi MFC  |  beszámolók
Nyomtatható verzió
Szakmai beszámoló
KCA/2009-II/18.

A Pusztamérgesi Futball és Motoros Club (PFMC) által a Csongrád Megyei Közgyűlés KCA/2009-II-es pályázatán elnyert támogatást a csapat tavaszi felkészülésére illetve a focipálya állagmegóvására fordítottuk.

Csapatunk a 2009/2010-es bajnoki szezon tavaszi verseny szezonjára kispályás teremlabdarúgó tornákon való részvételekkel készült. Részt vettünk Bordányban, Zákányszéken és Szegeden, meghívásos mérkőzéseken. Mivel a játékosok lakhelye különböző ezért kiemelten fontos volt, hogy több különböző helyszínen megrendezett tornán részt tudjunk venni.
A fizikális felkészülés része volt továbbá a téli időszakban, a falu tornatermében heti 1-2 alkalommal megtartott edzés is. A teremlabdarúgó tornák jó lehetőséget teremtettek a sporttársi és baráti kapcsolatok ápolására is, hiszen ezeken a mérkőzéseken sok más-más csapatban játszó játékos találkozik össze.

Kiemelten fontosnak érezzük, hogy a Homokháti kistérségben rendszeresen legyenek ilyen rendezvények, hiszen jól szolgálják a felkészülést, és színesíti a tömegsport életet is. A támogatásból tudtuk finanszírozni a tornákra való eljutás utazási költségeit.

A pusztamérgesi labdarúgó pálya karbantartására is fordítottunk a pályázati támogatásból. A téli napokat követően elkezdtük a pálya előkészítését a tavaszi szezonra. A gyep fogasolásával fellazítottuk a talaj szerkezetét, amelyet követően műtrágya és szerves trágya kiszórása követte. A jelentős tápanyag utánpótlás fontos a jó minőségű gyep eléréséhez. A karbantartás során, ahol szükséges volt termőtalajjal töltöttük fel a pályát, ezzel kijavítva a területen levő gödröket. Minden mérkőzést megelőzően a helyi önkormányzat munkatársai géppel simára nyírták a pálya területét. A megfelelő tápanyag utánpótlásnak valamint a jelentős csapadéknak köszönhetően kiváló minőségű fűvel rendelkezik a futballpálya. A tavaszi versenysorozatban a Csongrád megyei szövetség ellenőre ezt meg is erősítve gratulált a pálya minőségéhez!

Ezúton szeretnénk külön köszönetet mondani a Csongrád Megyei Önkormányzatnak, valamint Magyar Annának a Csongrád Megyei Közgyűlés elnökének, hogy támogatásukkal segítették a szegényes anyagi helyzetben levő falu, Pusztamérges sportegyesületének működését.

Szeretnénk remélni, hogy a nehéz gazdasági helyzetben is lehetőségünk nyílik a jövőben is pályázni. Pályázat hiányában a kis települések nagyon nehezen tudják fenntartani sportegyesületüket.

Pusztamérges, 2010. szeptember 30.

Köszönettel:

Krisztin Krisztián
PFMC elnöke


Létrehozás dátuma: 2010. november 13.
Utolsó módosítás dátuma: 2010. november 13.