VISSZAJELZÉSEKTÉRKÉP
Helyrajzi szám:
Közterület neve:
Közterület jellege:
Házszám:


|  Főmenü  |  Intézmények  |  e-Magyarország Pont
Nyomtatható verzió
No, mire lesz ez jó?

A közösségi hozzáférést hosszútávon szükséges biztosítani, mert a jövedelmi viszonyok, a kulturális különbségek, a technika, a célszerű felhasználási igény, a közösség szükségletei és kontrollja, a biztonsági követelmények fontos közösségi többletet jelentenek.

Az e-Magyarország Pont jövőbeni szerepére is érdemes kitérni, hisz működtetésével nemcsak helyi, hanem kistérségi Internet és információs központ jön létre, mely közösségi tanulási helyként is funkcionálhat.

Az e-Magyarország Pont ebben a felfogásban egyfajta közösségi intelligencia központ abban az értelemben, hogy az intelligencia a környezethez, a változó helyzetekhez való alkalmazkodás képessége. Ebben a felfogásban tehát a számítógépek és az Internet-használat biztosítása mellett belefér a közösség és programszervezés képessége is. A szolgáltatások köre kiterjedhet majd a közigazgatási demokrácia biztosítására, s a közösségi alapú városi stratégia és koncepciókészítésre, programszervezésre, pályázatfigyelésre és kidolgozásra egyaránt.

Az e-Magyarország Pont szolgáltatásrendszere, a szolgáltatásközpontúság nem magától értetődő értelmezés. Mint szolgáltató szervezet, garantálja a nyitvatartást, a rendelkezésre állást, a szolgáltatás minőségét, megbízhatóságát, s a nyilvánosan közzétett használati szabályokat (pl. nyitva tartás, árjegyzék, stb.). A szolgáltatási profil nyitott, igények, lehetőségek szerint változhat, de mindig technikailag és személyi feltételeiben a mindenkori meghatározott szolgáltatásokat biztosítja.

Nyitva tartás

Meghatározása a mindenkori felhasználói igények és az önkormányzat lehetőségeinek figyelembe vételével történik, összhangban a Községi Könyvtár nyitva tartási rendjével, hogy az igénybe vett szolgáltatások minél szélesebb idősávban hozzáférhetőek legyenek. A létszámgazdálkodás eredményeként 2012. áprilisától az eMagyarország Pont szolgáltatásai - mivel a Községi Könyvtárban is biztosított a nyilvános internet hozzáférés - csak napi 4 órában érhetők el.

napoknyitvatartás
hétfő8 - 18
kedd8 - 18
szerda8 - 18
csütörtök8 - 18
péntek8 - 18
szombat10 - 14
vasárnapZÁRVA

Eleinte hétfői napokon zárva tartottunk, mert egy fővel csak úgy volt megoldható, hogy szombaton is lehessen internetezni, fénymásolni, játszani. 2011-ben egy eredményes kistérségi pályázatnak köszönhetően 5 hónap időtartamra kibővülhetett a nyitva tartási idő, amit a projekt lejártával vissza kellett vonni. A jelenlegi állapot szerint 2013. májusától - IKSZT-ként működve - megújult környezetben, korszerűbb PC-kel és szolgáltatásokkal állunk a felhasználók rendelkezésére. Ettől az időponttól kezdve a fenti táblázatban szereplő időtartamok szerint tartunk nyitva.

Új, önálló weblappal is rendelkezünk - az eMagyarország Centrum koordinálásával létrehozott microsite nemrég nyerte el végső formáját. Itt találhatóak a hellyel és a szolgáltatásokkal kapcsolatos árak, legfrissebb hírek és információk. Az oldal az alábbi bannerről is elérhető; kattintson a hírdetésre, kattintson ránk!


Létrehozás dátuma: 2009. február 10.
Utolsó módosítás dátuma: 2013. szeptember 05.