VISSZAJELZÉSEKTÉRKÉP
Helyrajzi szám:
Közterület neve:
Közterület jellege:
Házszám:


|  Főmenü  |  Intézmények  |  Művelődési Ház
Nyomtatható verzió

 

Móra Ferenc Művelődési Ház

Pusztamérges község egyik közművelődési színtere a Móra Ferenc Művelődési Ház, amely lakossági összefogás segítségével az 1960-as években épült fel a falu központjában. Folyamatos működésével évtizedek óta kiszolgálja a község kulturális és közművelődési feladatait.

Községünk közéleti fejlődése érdekében a Móra Ferenc Művelődési Ház igyekszik nagy hangsúlyt fektetni a közművelődési feladatok ellátására, kulturális, - szabadidős programok, szórakozási és szabadidős tevékenységek szervezésére, ezekhez színtér biztosítására.

A lakosság minden korosztálya , valamint az itt élő tanulók rendszeresen igénybe veszik az épületet, annak helyiségeit klubfoglalkozások, sportolási lehetőségek, vásárok, szakmai fórumok céljára. A művelődési ház a község közművelődésének egyik jelentős színterévé vált.
Az épületben tarják összejöveteleiket a községben működő civil szervezetek és klubok. Hétfőnként és csütörtök délutánonként az Általános Iskola Happy Jumpers Ugrókötél Csoportja tarja edzésit. Hetente egy alkalommal itt találkoznak a Nagycsaládosok Egyesületének tagjai.

Hetente legalább egy alkalommal tartja összejövetelét a klubteremben az „Őszikék Nyugdíjasok Klubja, akik klubtevékenységük mellett aktívan vesznek részt a község kulturális életében, rendezvényein. Heti rendszerességgel aerobic edzésnek ad helyet az épület. A községben élőket tájékoztató előadások és képesítő tanfolyamok is helyet és teret kapnak a művelődési ház épületében.
A falu megemlékezései, kulturális és hagyományőrző ünnepei is itt kapnak helyet. Az épület nyitvatartási időben igény szerint lehetőséget biztosít különböző szabadidős tevékenységekhez: kosárlabda, asztali tenisz, teremfoci, zongoragyakorlási lehetőség, stb.

A művelődési ház rendszeresen bekapcsolódik a régió kulturális programjaiba, programsorozataiba ( Szomszédolók ,stb.) Időszakos kiállításokkal, rendezvény keretein belül kiépített kézműves foglalkozásokkal színesíti programkínálatát.
Megengedő magatartással az előtér időnként kereskedelmi célú hasznosítást kap a működési bevétel növelése céljából.
A községben sajnos nincs tornaterem, így ennek híján a ház nagyterme ad lehetőséget a testnevelés óráknak is az aktív tanítási időszakban.

Községünk igen fontosnak tartja a lakosság kulturális életének sokszínű megteremtését, közművelődési területeinek sokrétű biztosítását, a faluban élő emberek és családok hagyományainak és szokásainak ápolását, kulturális és szabadidős tevékenységeinek biztosítását a lehetőségekhez képest a legpozitívabb és leghatékonyabb módon.


Létrehozás dátuma: 2008. január 09.
Utolsó módosítás dátuma: 2013. október 07.