VISSZAJELZÉSEKTÉRKÉP
Helyrajzi szám:
Közterület neve:
Közterület jellege:
Házszám:


|  Főmenü  |  CIVIL SZERVEZETEK  |  Nyugdíjas klub
Nyomtatható verzió
ŐSZIKÉK

30-35 éve alakult meg a klub. Sajnos az alapítókra már szinte csak emlékezni tudunk - nagyon szép számmal voltak. Jó volt látni, ahogy ballagtak haza együtt; ki nem fogynak a mondandóikból. 20 éve férjem is nyugdíjas lett, , mindjárt járt is a klubba. 3 évvel később én is nyugdíjasként csatlakoztam a csapathoz. A mai napig rendszeresen részt veszek a közösségi dolgokban.

Kakaspörkölt-főző versenyen

16-17 éve részt vettünk az úgynevezett "Tavaszi nagytakarításon" (szemétgyűjtés a település utcáin). Akkor még nem volt szemétszállítás. Később a falu virágosításába csapatunk elsőként kapcsolódott be, majd a településünk rendezvényein szerény kis műsorral (ének, néptánc, lakodalmas, kacsatánc, stb.) igyekeztünk jó hangulatot teremteni. 1996-97-ben Romániában, Zsombolya testvértelepülésünkön is jártunk. Műsorunkkal felléptünk a Töltöttkáposzta-főző versenyünkön és a szép karácsonyi ünnepségünkön. Parajdon a sóbányában is énekeltünk.

10 éve a Szomszédolóba is bekapcsolódott településünk. Évente nyugdíjas találkozót szervezünk és 3-4 település nyugdíjasait meghívjuk. Hála a Polgármesteri Hivatalnak, támogatásával az iskola buszával tudunk utazni. Akkor 30-35 tagunk volt. A szereplést már kevesebben vállalják, de megoldjuk.
A tanyagondnokság dolgozóinak köszönjük segítőkészségüket - nagyon jólesik, hogy szinte járásképtelen társainkat elhozzák a klubfoglalkozásokra, ha van rá lehetőség. Így ők is kicsit kiszabadulnak a magány fogságából.

Csala Istvánné


Létrehozás dátuma: 2008. április 09.
Utolsó módosítás dátuma: 2008. április 11.