VISSZAJELZÉSEKTÉRKÉP
Helyrajzi szám:
Közterület neve:
Közterület jellege:
Házszám:


|  Főmenü  |  CIVIL SZERVEZETEK  |  Önkéntes Tűzoltó Egyesület
Nyomtatható verzió
Pusztamérges Községi Szent Flórián Ö. T. E.

A Pusztamérges községi önkéntes tűzoltók 34 fővel vesznek részt az önkéntes munkában már több mint 75 éve! A falunk lakossága alig több mint 1200 fő - tehát ez az önkéntes arány nagyon szép és kellő aktivitásról árulkodó eredmény.

A Tűzoltóság egyesületi formában működik és ellátja a településen a kisebb tűzoltási, tűzkár elhárítási feladatokat. (működési dokumentumok ITT LETÖLTHETŐK)

Elérhetőségeink:

Telephely (szertár):
6785 Pusztamérges, Szent István u. 4.
Levelezési cím:
6785 Pusztamérges, Móra tér 2.
tel/fax: +36-62/286-702 Sólya Zoltánné
e-mail:
tuzoltosag.pm@freemail.hu

Az önkéntes tűzoltók a polgárőrség sorait is erősítik. A felek széleskörűen együttműködnek a falu közbiztonsága, lakóinak élet- és vagyonbiztonsága megteremtésében, a településen a tűzmegelőzési, valamint a tűzoltási és műszaki mentési feladatok ellátásában a rendelkezésre álló személyi feltételek és anyagi, technikai eszközök célszerű, összehangolt alkalmazásában. A helyi polgárőrség minden alkalommal segíti a helyszínre vonulást és a hatékony cél megközelítést.

Az egyesület tagsága minden hónap első vasárnapján délelőtt találkozik, ahol értékelik az eltelt időszak eseményeit, vagy szerencsés esetben eseménytelenségeit. Rendszeresen részt vesznek megyei,- országos és egyéb versenyeken felnőtt és ifjúsági kategóriában, ahol rendszerint dobogós eredménnyel térnek haza.

Nem volt ez másként idén sem. 2010. májusában a Forráskúton megrendezett megyei versenyen első helyezést ért az egyesület csapata. Ifjúsági utánpótlás „ kinevelésében” Vincze László ifjúsági felelős aktívan kiveszi részét,- de büszkén mondhatjuk el, hogy az ifjúsági csapat is minden alkalommal dicsőséget szerez az egyesületünknek.

Tagjaink között vannak akik több mint 50 éve végzik ezt az odaadó tevékenységet. Az idősebb tagoktól rengeteg gyakorlati és elméleti tanácsot kapunk, melyeket jól tudunk hasznosítani tevékenységünk során. Nagyon büszkék vagyunk rájuk, tudásukra, tapasztalatukra és arra, hogy együtt dolgozhatunk velük !

Ruzsa Köztestületi csapatával 2008. évben kötöttünk együttműködési megállapodást, így a szomszédos település hatékony segítségére is mindig számíthat egyesületünk.
Rendszeresen tartunk tűzoltó bemutatót a lakosság számára,- és adunk közre tűz megelőzési tanácsokat.

Csapatunk abban a szerencsés helyzetben volt, hogy 2010-évben mi adunk helyszínt az Országos Tűzoltó Versenynek,- egyesületünk elnyerte a szervezési jogot.

A Csongrád Megyei Tűzoltó Szövetségtől, valamint a többi megyében lévő - főként a Ruzsai Egyesülettől - nagyon sok segítséget kapunk az előkészületek szervezésében.

Az egyesület az év elején elnök cserén lett túl, mint arról korábban hírt adtunk Kormos Sándor a csapat kiváló elnöke meghalt. Sanyi nagyon sokat tett a csapat munkájáért, előrejutásáért. Emlékét kegyelettel megőrizzük. Az egyesületünket a helyi önkormányzat támogatja - amit ez úton is köszönünk - valamint igyekszünk kihasználni a pályázati lehetőségeket. Így tudtunk most egységes formaruhát vásárolni, most pedig eszköz állományunk fejlesztésére, bővítésére tudunk némi kevés elnyert összeget fordítani.

Az ifjúsági csapat is új egyenruhában versenyez és pályázati támogatásoknak köszönhetően a gyakorláshoz szükséges összes felszereléssel rendelkezünk. Meg is látszik a versenyre induló csapaton: 2011-ben Szegvár rendezte a megyei tűzoltó versenyt, ahol ifjúsági csapatunk a megye II. legjobb csapataként jogot szerzett, hogy Csongrád megyét képviselje a Gyöngyösön rendezendő országos versenyen.

Összegzésként elmondhatjuk, hogy a mi kis csapatunk is egy remek összetartó, jól képzett és sokat tapasztalt csapat.

Sólya Zoltánné elnök


Létrehozás dátuma: 2009. szeptember 08.
Utolsó módosítás dátuma: 2011. június 14.