VISSZAJELZÉSEKTÉRKÉP
Helyrajzi szám:
Közterület neve:
Közterület jellege:
Házszám:


|  Alsómenü  |  A portálról
Nyomtatható verzió
Technikai háttér

A rendszert a HUMÁNSOFT telepítette az "Önkormányzati informatikai rendszer és közigazgatási szolgáltatások bevezetése Homokháti Kistérségben" projekt keretein belül. A rendszer alapja Windows 2003 szerver platform.
Az adatbázis kezelési megoldást az MS SQL biztosítja. A portál egy összetett alkalmazás csomag része, amely nemcsak a bevitt adatok publikálást végzi, hanem kiegészítő komponensekkel emelt szintű szolgáltatások működtetését teszi lehetővé.
A külső prezentációs réteg (kistérségi gyűjtőportál, illetve település portál) és az intranet portál ( mind kistérségi mind pedig település szinten) egy-egy portál alapokon nyugvó megoldás, amelyek egymástól csupán tartalmukban térnek el.
A portál építése során létrejött egy design, és egy tartalmi struktúra, amelyek alapján a portál tartalma módosítható, karbantartható. (Mandala portal system)

Különleges konfigurációs igény nélkül, általános böngészőprogrammal (Windows Internet Explorer, Mozilla Firefox, Opera, Konqueror, stb.) megjeleníthető a portál, ám a használt program protokoll-támogatottsági fokától függően a portál grafikai megjelenítései kis mértékben eltérhetnek egymástól, ami a tartalomra nincs befolyással.
A feltöltött adatok a könnyebb használhatóság (mentés, nyomtatás) érdekében általános dokumentum (.doc) illetve pdf formátumúak.

Adobe Acrobat Reader programmal nem rendelkező látogatóinknak a Foxit Reader egyszerű, gyors és kis helyet foglaló pdf olvasó programját javasoljuk.
A magyar nyelvű változatot a gombra kattintva tölthetik le.Létrehozás dátuma: 2007. december 19.
Utolsó módosítás dátuma: 2013. február 14.